TaruLeipoo

TaruLeipoo

torstai 25. huhtikuuta 2013

Porkkana-ananaskakku

Pohja:
3 kananmunaa
1 dl rypsiöljyä
2,5 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 porkkanaa
1 prk ananasmurskaa

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1 rkl appelsiinimehua
pähkinä rouhetta

Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon öljy ja yhdistetyt kuivat aineet. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Sekoita raaste ja ananasmurska  taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. 20–22 cm) pohja leivinpaperilla. Paista kakku 200-asteisen uunin alaosassa noin tunnin ajan tai kunnes kakun reunat irtoavat vuoasta. Kumoa ja jäähdytä. Valmista kuorrutus. Yhdistä tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele pähkinöillä.