TaruLeipoo

TaruLeipoo

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Persikka-rahkapiirakka


Tämmöistä pääsiäisenä ;)

Pohja:
125g margariinia                                                                                                              
1½ dl sokeria                                                                                                          
1muna                                                                                                                       
2½dl vehnäjauhoja                                                                                                         
1tl leivinjauhetta                                                                                                             
2tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Täyte:
250g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl appelsiininmehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
1 tlk persikkaviipaleita

Painele murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu, sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti sitten runsaammin. Tarjoa persikka-rahkapiirakka kylmänä.

IMG_6447.JPG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti