TaruLeipoo

TaruLeipoo

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Ristiäispikkuleivät ja vaalea kuivakakku

Pikkuleivät
 
250g voita
3dl sokeria
3 munaa
8dl vehnäjauhoja
1/2tl soodaa
1/2tl leivinjauhetta
1 1/2tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitelleen, vaahdottaen massaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa kelmutettuna tunti, mutta mielellään seuraavaan päivään. Ota taikinasta pieni pala, kaulitse ohueksi levyksi käyttäen apuna hiukan vehnäjauhoja. Ota haluamallasi muotilla taikinasta pikkuleipiä ja aseta ne pellille, leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa, uuniin toiseksi alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Koristele pikkuleivät pikeerillä eli tomusokeria+valkuaista ja värjää halutessasi pikeeriä elintarvikeväreillä.




Kuivakakku
 
125g voita
150g sokeria
3 munaa
250g vehnäjauhoja
2tl leivnjauhetta
2tl vaniljasokeria
 
 
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat
yksitellen seosta voimakkaasti vatkaten.Lisää
kuivat aineet. Levitä taikina voideltuun vuokaan.

Paista kakkua uunin alimmalla tasolla noin tunti tarkista
kypsyys vielä hammastikulla.
Kumoa hieman jäähtynyt kakku pois vuoasta.
Anna kakun jäähtyä. Koristele halutessasi kakku
kinuski raidoilla ja sokerimassa kukilla.