Tein pitkästä aikaa muutakin kuin perus kanelipullia tai mokkapiirakkaa.
Tein siis petit four-leivoksia.
Mantelipohja:
450g Mantelimassaa
225g Voita
300g Kananmunia (6kpl)
45g Vehnäjauhoja
225g Voita
300g Kananmunia (6kpl)
45g Vehnäjauhoja
Sekoita voi ja mantelimassa tasaiseksi massaksi.
Lisää munat ja jauhot, sekoita tasaiseksi massaksi.
Kaada massa leivinpaperille ja paista
175 asteessa 15-20 minsaa. Kumoa pohja leivinpaperille
jäähtymään ja ala tehdä täytettä.
Voikreemi:
250g Suolatonta voita
66g Sokeria
66g Sokeria
100g Vettä
Hilloa
Marsipaania
Marsipaania
Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa liedellä
niin,että sokeri sulaa veen joukkoon.Jäändytä.
Vaahdota voi vaahdoksi. Lisää voi vaahtoon
vatkaten pikkuhiljaa sokerivesi.
Leikkaa pohja kahteen yhtäsuureen osaan.
Sivele toiselle osalle hillloa ja voikreemiä.
Nosta toinen osa päälle.
Kauli marsipaanista levy pohjanpäälle.
Vie pakastimeen.
Leikkaa pohja sopivan kokoisiksi leivoksiksi.
Sulata suklaa ja kasta leivokset siinä .Laita leivinpaperille kuivumaan.
Sivele toiselle osalle hillloa ja voikreemiä.
Nosta toinen osa päälle.
Kauli marsipaanista levy pohjanpäälle.
Vie pakastimeen.
Leikkaa pohja sopivan kokoisiksi leivoksiksi.
Sulata suklaa ja kasta leivokset siinä .Laita leivinpaperille kuivumaan.
Koristele halutessasi vielä esim suklaa raidoin.