Kävin raparperi varkaissa veljen pihassa ja varastin ohjeen tähän kakkuun
KInuskikissalta ;)
Muropohja:
125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
Vatkaa muropohjan voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm, itse tein 2 kpl 12cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuoan pohjalle.
Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita kulhossa raparperipalat, perunajauhot ja sokeri.
Kaada puolet raparpereista vuokaan ja painele ne taikinan sisään. Levitä päälle loput raparpereista. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Vaniljakastike
3 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
2 rkl Dansukker Taloussokeria
1 keltuainen
2-3 tl Dansukker Vaniljasokeria
Mittaa kattilaan kylmä maito, perunajauhot ja sokeri. Lisää keltuainen ja sekoita ainekset kunnolla. Nosta kattila liedelle ja kuumenna koko ajan edelleen sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Älä keitä. Nosta kattila liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Jäähdytä kastike välillä vatkaten ja tarjoa kylmänä.