TaruLeipoo

TaruLeipoo

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kahvakuulat kakkuun

Tämmöinen koriste toivomus tuli 50-vuotis kakkuun.

Porkkanakakku

Porkkanakakkupohja

2 1/2 Kananmunaa
1 1/2 Sokeria
1 3/4 Vehnäjauhoja
1 1/2tl Leivinjauhetta
3/4tl Ruokasoodaa
Ripaus neilikkaa
Ripaus inkivääriä
1/4tl Kanelia
Ripaus suolaa
250g Porkkanaraastetta
1/2dl Appelsiinimehua
1/2dl Öljyä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet 
keskenään ja lisää sihdaten muna-sokerivaahdon joukkoon.
Lisää lopuksi porkkanaraaste, appelsiinimehu ja öljy. Vuoraa halkaisijaltaan
15cm oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja
paista kakkua 175 asteessa noin tunnin verran.

Valkosuklaakreemi

300g Suolatonta voita
250g Maustamatonta tuorejuustoa
200g Valkosuklaata
Puolikkaan appelsiinin mehu

Sulat valkosuklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen
voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon appelsiinimehu
pienissä erissä vatkaten. Kaada huoneenlämpöinen sula suklaa joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Jaa täytteestä puolet tasaisesti kakun väliin 
ja kuorrota kakku lopulla kreemillä. Voit halutessasi värjätä kuorrotetta elintarvikeväreillä ja
koristella sokerimassa kukilla.





Pullaa

Pullaa vaniljakreemillä ja omena-marmeladilla.




Mokkapalat

200g Voita 
3 1/2dl Maitoa
3dl Sokeria
2tl Vanilliinisokeria
5dl Vehnäjauhoja
4rkl Kaakaojauhetta
3tl Leivinjauhetta
3 Kananmunaa

Sulata voi ja lisää maito joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään.Lisää
joukkoon rasva-maitoseos sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi
puuhaarukalla tai pallovispilällä. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-18 minuuttia.

50g Sulaa voita
4dl Tomusokeria
2rkl Kaakaojauhetta
2-3rkl Kahvia

Sekoita kaikki kuorrotteen raaka-aineet keskenään. Anna pohjan jäähtyä
rauhassa ja levitä kuorrote vasta hyvin jäähtyneelle pohjalle.