TaruLeipoo

TaruLeipoo

keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Fantasiapikkuleivät

Nämä pikkuleivät matkasivat samoihin juhliin ristiäiskakun kanssa.

Näihin käytin Mansikkamäen fantastista ohjetta.


2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma ja vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää n.6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa yön yli.
4. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Ripottele päälle halutessasi hienoa sokeria (jätin pois). Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 pikkuleipää.



Ristiäiskakku

Tämän näköinen kakku matkasi pienen tytön ensimmäisiin juhliin.

Koristeet tein sokerimassan/marsipaanin yhdistelmästä.
Kakun täytteenä toimi valkosuklaatäyte ja vadelmatäyte, 
joihin ohjeet oon ottanu Kinuskikissalta.

Suklaatäyte:

2 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
130 g valkosuklaata


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.


Vadelmatäyte:

3 dl vispikermaa
½ dl sokeria
300 g suomalaisia vadelmia
4 rkl vaniljakreemijauhetta


Mittaa kulhoon vispikerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella mahdollisimman hienoksi soseeksi. (Jos käytät ulkolaisia vadelmia, keitä niitä noin 5 minuuttia ja jäähdytä.) Yhdistä vadelmasose ja kermavaahto. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes rakenne muuttuu jämäkäksi.