TaruLeipoo

TaruLeipoo

maanantai 20. helmikuuta 2017

Kinkkuvoileipäkakku




VihreäPutousKakku


Tämä kakku matkasi kummipojalleni hänen syntymäpäivänsä kunniaksi.








Mansikkatäyte
2 dl kermaa
½ dl sokeria
200g mansikoita
1/2 dl vaniljakreemijauhetta

Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Soseuta mansikat sauvasekoittimella soseeksi. 
Yhdistä  mansikkasose ja kermavaahto. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta niin paljon ,että
täyte muuttuu jämäkäksi.

Valkosuklaatäyte
2 dl kermaa
100 g maitorahkaa
130 g valkosuklaata 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä  välillä sekoittaen. 
Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.


Sokerikreemi:
125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
 vihreää pastaväriä

Notkista voi sähkövatkaimella. Sekoita tomusokeri joukkoon vähitellen rauhallisesti vatkaten. Lisää lopuksi vesi. Jaa kreemi kolmeen yhtä suureen osaan. Jätä yksi valkoiseksi ja värjää kaksi muuta vihreäksi (vaalea ja tumma) sekoittamalla joukkoon vihreää pastaväriä.

Valkosuklaakuorrute:

½ dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata

Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele, kunnes valkosuklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä. Anna kuorrutteen jäähtyä kylmässä vesihauteessa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta. Jos et lämmittänyt sitä suklaan lisäämisen jälkeen uudelleen, kuorrute on viileämpää ja näin paksumpaa – sopivaa siis kaadettavaksi kakun päälle.
Kaada kuorrute kakun keskelle. Anna levitä päällisosan päälle ja anna valua hieman reunan yli. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään.
Sokerikreemin ja Valkosuklaakuorrotteen ohjeet lainattu KInuskikissalta