Innostuin seuraamaan telkkarista myös Koko ruotsi leipoo ohjelmaa ja sieltä innostuneena
sain idean lähteä leipomaan bostonkakkua kanelisokerilla maustettuna kera vaniljaisen
sydämen ja tietysti kaiken kruunuksi vielä tomusokeri kuorrotus niin tadaa herkku
on valmis :D
Pullataikina:
2 1/2dl Vettä
1dl Sokeria
25g Hiivaa
1 Kananmuna
1tl Suolaa
8-9dl Jauhoja
100g Voita
Täyte: Oman mielen mukaan voita, kanelia ja sokeria. Vaniljakreemiä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, muna, osa jauhoista ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, muna, osa jauhoista ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Kauli taikina 30 x 60 kokoiseksi levyksi. Levitä pehmeä voi levylle. Ripota päälle sokeri ja kaneli. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 4-5 cm levyisiksi paloiksi.
Voitele kakkuvuoka.Itse käytin halkaisijaltaan 21cm vuokaa.
Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota.
Itsellä tuli kakun lisäksi myös muutama "bostonpulla" taikinasta.
Valmista kakun kohotessa vaniljakreemi sekoittamalla veteen vaniljakreemijauhetta. Paina kunkin kohonneen pullan keskelle kolo, voitele ja pursota koloihin kreemiä.
Itsellä tuli kakun lisäksi myös muutama "bostonpulla" taikinasta.
Valmista kakun kohotessa vaniljakreemi sekoittamalla veteen vaniljakreemijauhetta. Paina kunkin kohonneen pullan keskelle kolo, voitele ja pursota koloihin kreemiä.
Paista 175 asteessa n. 35 min. Jäähdytä kakku ja koristele jäähtynyt kakku halutessasi tomusokerikuorrotteella.
Kiitos aivan mahtavasta bostonkakun ohjeesta. Kakusta tuli taivaalisen maittavaa. :-)
VastaaPoista