Porkkanakakkupohja
2 1/2 Kananmunaa
1 1/2 Sokeria
1 3/4 Vehnäjauhoja
1 1/2tl Leivinjauhetta
3/4tl Ruokasoodaa
Ripaus neilikkaa
Ripaus inkivääriä
1/4tl Kanelia
Ripaus suolaa
250g Porkkanaraastetta
1/2dl Appelsiinimehua
1/2dl Öljyä
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää sihdaten muna-sokerivaahdon joukkoon.
Lisää lopuksi porkkanaraaste, appelsiinimehu ja öljy. Vuoraa halkaisijaltaan
15cm oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja
paista kakkua 175 asteessa noin tunnin verran.
Valkosuklaakreemi
300g Suolatonta voita
250g Maustamatonta tuorejuustoa
200g Valkosuklaata
Puolikkaan appelsiinin mehu
Sulat valkosuklaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen
voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hyvin. Lisää joukkoon appelsiinimehu
pienissä erissä vatkaten. Kaada huoneenlämpöinen sula suklaa joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Jaa täytteestä puolet tasaisesti kakun väliin
ja kuorrota kakku lopulla kreemillä. Voit halutessasi värjätä kuorrotetta elintarvikeväreillä ja
koristella sokerimassa kukilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti