ja vaniljakastike.
Näin lämpimällä on tullu leivottua vaan erilaisia piirakoita ja tässä yksi niistä.
125g Voita
1dl Sokeria
1 Kananmuna
2 1/2dl Vehnäjauhoja
1tl Vanilliinisokeria
1 1/2tl Leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Lisää muna vaahtoon voimakkaasti samalla vatkaten. Lisää
lopuksi jauhot. Sekoita ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 min. Valmista täyte sillä välin.
1 Iso raparperi
200g Tuorejuustoa
1dl Sokeria
1 Kananmuna
2tl Vaniljasokeria
Pilku raparperi ja sekoita muut aineet kulhossa keskenään sekaisin.
Ote esipaistettu pohja uunista. Ripottele pohjan päälle ensin raparperit ja
kaada raparperien päälle täyte. Jatka piirakan paistamista vielä
noin 20 minuuttia eli niin kauan että piirakka on kauniin kullanruskea.
Tarjoa jäähtynyttä piirakkaa vaniljakastikkeen kanssa tai miks ei vaikka
vaniljajäätelön.
Vaniljakastike
3dl Maitoa
1 Kananmuna
2tl Sokeria
2tl Perunajauhoja
2tl Vaniljasokeria
Sekoita kattilassa kaikki ainekset paitsi vaniljasokeri. Lämmitä seosta kokoajan pohjaa
myöten sekoitellen miedolla lämmöllä niin ettei seos ala kiehua. Kun seos sakenee mausta
vaniljasokerilla. Jäähdytä kastike ja tarjoa raparperipiirakan kaverina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti