Tämä kakku matkasi kummipojalleni hänen syntymäpäivänsä kunniaksi.
Mansikkatäyte
2 dl kermaa
½ dl sokeria
200g mansikoita
1/2 dl vaniljakreemijauhetta
Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Soseuta mansikat sauvasekoittimella soseeksi.
Yhdistä mansikkasose ja kermavaahto. Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta niin paljon ,että
täyte muuttuu jämäkäksi.
Valkosuklaatäyte
2 dl kermaa
100 g maitorahkaa
130 g valkosuklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Lisää suklaasula vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.
Sokerikreemi:
125 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
vihreää pastaväriä
Notkista voi sähkövatkaimella. Sekoita tomusokeri joukkoon vähitellen rauhallisesti vatkaten. Lisää lopuksi vesi. Jaa kreemi kolmeen yhtä suureen osaan. Jätä yksi valkoiseksi ja värjää kaksi muuta vihreäksi (vaalea ja tumma) sekoittamalla joukkoon vihreää pastaväriä.
Valkosuklaakuorrute:
½ dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele, kunnes valkosuklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä. Anna kuorrutteen jäähtyä kylmässä vesihauteessa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta. Jos et lämmittänyt sitä suklaan lisäämisen jälkeen uudelleen, kuorrute on viileämpää ja näin paksumpaa – sopivaa siis kaadettavaksi kakun päälle.
Kaada kuorrute kakun keskelle. Anna levitä päällisosan päälle ja anna valua hieman reunan yli. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään.
Sokerikreemin ja Valkosuklaakuorrotteen ohjeet lainattu KInuskikissalta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti