Leipänä Oulaisten täysjyvä- ja vehnälese.
Kostutus lihaliemellä
Kinkkutäyte:
1,5dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
250-300g kinkkusuikaleita
sinappia
mustapippuria
Kurkkutäyte:
1dl kermaa
50g maustamatonta tuorejuustoa
10-15cm pala kurkkua
pala omenaa
majoneesia
ripaus sokeria
ripaus suolaa
Pilko kinkkusuikaleet vielä pienemmiksi. Kuori ja raasta
kurkku sekä omena.
Valmista täytteet vatkaamalla ensin kerma vaahdoksi.
Lisää vaahtoon tuorejuusto ja jaa
vaahto kahteen astiaan siten ,että toiseen tulee vaahtoa
2/3 ja toiseen loput 1/3. Lisää
loput aineet täytteisiin, sekoita ja maistele. Lisää
tarvittaessa mausteita. Kun täytteet ovat herkullisia aloita kokoaminen ;)
Kakun kokoaminen
aloitetaan leikkaamalla leivästä reunat pois ja kostettumalla ensimmäiset 3-4
leipää. Sitten vaan kinkkutäyte ensimmäisten leipien päälle ja seuraava leipä
kerros päälle, kostutus ,kurkkutäyte, leivät, kostutus, kinkkutäyte, leivät,
kostutus. Kääri kakku leivinpaperiin ja laita vuorokaudeksi jääkaappiin niin
maut tasaantuvat.
Ota kakku seuraavana päivänä jääkaapista ja kumoa se
tarjoiluastialle. Tee kakun pintaan kuorrotus kerma vaahdosta ja
maustamattomasta tai esimerkiksi ruohosipulilla maustetusta tuorejuustosta.
Sivele kakun pintaan. Koristele kakku esim: kurkulla, kinkulla, juustoilla
ja tomaatilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti