TaruLeipoo

TaruLeipoo

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakut


Leipänä Oulaisten täysjyvä- ja vehnälese.
Kostutus lihaliemellä

Kinkkutäyte:
1,5dl kermaa
150g maustamatonta tuorejuustoa
250-300g kinkkusuikaleita
sinappia
mustapippuria

Kurkkutäyte:
1dl kermaa
50g maustamatonta tuorejuustoa
10-15cm pala kurkkua
pala omenaa
majoneesia
ripaus sokeria
ripaus suolaa

Pilko kinkkusuikaleet vielä pienemmiksi. Kuori ja raasta kurkku sekä omena.
Valmista täytteet vatkaamalla ensin kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon tuorejuusto ja jaa
vaahto kahteen astiaan siten ,että toiseen tulee vaahtoa 2/3 ja toiseen loput 1/3. Lisää
loput aineet täytteisiin, sekoita ja maistele. Lisää tarvittaessa mausteita. Kun täytteet ovat herkullisia aloita kokoaminen ;)

Kakun  kokoaminen aloitetaan leikkaamalla leivästä reunat pois ja kostettumalla ensimmäiset 3-4 leipää. Sitten vaan kinkkutäyte ensimmäisten leipien päälle ja seuraava leipä kerros päälle, kostutus ,kurkkutäyte, leivät, kostutus, kinkkutäyte, leivät, kostutus. Kääri kakku leivinpaperiin ja laita vuorokaudeksi jääkaappiin niin maut tasaantuvat.

Ota kakku seuraavana päivänä jääkaapista ja kumoa se tarjoiluastialle. Tee kakun pintaan kuorrotus kerma vaahdosta ja maustamattomasta tai esimerkiksi ruohosipulilla maustetusta tuorejuustosta. Sivele kakun pintaan. Koristele kakku esim: kurkulla, kinkulla, juustoilla ja  tomaatilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti