TaruLeipoo

TaruLeipoo

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Mokkapalat

 
Pohja:
5 1/2 dl Vehnäjauhoja                                                                                                                                                     
2tl Leivinjauhetta
2tl Vanilliinisokeria                                                                                                                                                        
4 Kananmunaa
3dl Sokeria
2dl Maitoa
200g Sulaa margariinia

1/3 Taikinasta otetaan sivuun ja lisätään siihen 2rkl Tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus:
1dl Vadelmamarmeladia
4rkl Sulaa margariinia
4rkl Vahvaa kahvia
250g Tomusokeria
2rkl Tummaa kaakaojauhetta

 Mittaa kuivat aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa
munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivan aineet
munasokerivaahtoon. Lisää maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
Ota taikinasta 1/3 sivuun ja lisää siihen kaakaojauhe.
Kaadata ensin vaalea taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille
ja sen jälkeen tumma taikina vaalean taikinan päälle. Paista
200 asteessa noin puoli tuntia. Sivele kypsän, kuuman kakun
pintaan vadelmamarmeladi. Anna mokkapalalevyn jäähtyä.
Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä
seos mokkapalalevylle. Koristele haluamallasi tavalla ja
leikkaa paloiksi. Nauti kahvin tai vaikka mehun seurana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti