Tämmöistä pääsiäisenä ;)
Pohja:
125g margariinia
1½ dl sokeria
1muna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan.
Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.
Täyte:
250g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
3 kananmunaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl appelsiininmehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Pinnalle:
1 tlk persikkaviipaleita
Painele murotaikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm)
pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita rahkan joukkoon vispikerma, munat, sitruunan raastettu kuori ja mehu,
sokeri sekä vanilliinisokeri. Kaada täyte vuokaan ja paista torttua 200
asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.
Anna tortun jäähtyä. Valuta persikkaviipaleet hyvin ja
asettele ne tortun pinnalle kauniisti. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri
koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen nosta kattila liedeltä ja
anna jäähtyä pari minuuttia. Lusikoi lientä persikoiden päälle ensin ohuelti
sitten runsaammin. Tarjoa persikka-rahkapiirakka kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti